ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πύργος του Μαρκέλλου: Μία άλλη Οπτική

Το εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων σε Παραδοσιακά Κελύφη, του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένου του ΤΕΙ Αθήνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας πραγματοποίησε έκθεση φοιτητικών εργασιών με θέμα: «Ο Πύργος του Μαρκέλλου: Μία άλλη Οπτική».

Η έκθεση περιελάμβανε φοιτητικές εργασίες (μελέτη και κατασκευαστικό πρόπλασμα) με θέμα τον Πύργο του Μαρκέλλου στην Αίγινα, ένα ιστορικό κτίριο της Προκαποδιστριακής Περιόδου. Οι φοιτητές πραγματοποίησαν αρχιτεκτονική αποτύπωση και μελέτησαν τον Πύργο στο πλαίσιο του μαθήματος, προτείνοντας νέες δημόσιες χρήσεις που εξυπηρετούν το κοινό της Αίγινας και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ιστορικού κτιρίου. Ο χώρος παραχωρήθηκε ευγενικά από την Κ.Ε.Δ.Α. στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με το Ερευνητικό Εργαστήριο Σχεδιασμού (design) και Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων του ΤΕΙ Αθήνας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αίγινας κος Δ. Μούρτζης, οι καθηγήτριες Ζωή Γεωργιάδου και Διονυσία Φράγκου, ενώ τιμητικές βεβαιώσεις στους φοιτητές που πήραν μέρος απένειμαν οι καθηγητές Μαρία Μοίρα και Άγγελος Ψιλόπουλος. Τα μέλη της Διδακτικής ομάδας παρέδωσαν με την ευκαιρία σειρά σχεδίων με την αρχιτεκτονική αποτύπωση που πραγματοποιήθηκε, τονίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης του κτιρίου και της επαναλειτουργίας του, ως σημείο αναφοράς στην πόλης της Αίγινας. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. κος Ι. Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής Φιστικιού κύριος Γιώργος Καλόφωνος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η έκθεση διήρκεσε 3 ημέρες, 2, 3 και 4 Ιουλίου 2016, είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και απέσπασε εξαιρετικά θετικά σχόλια από όλους τους επισκέπτες. Τα τοπικά μέσα κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση με δελτία τύπου και συνεντεύξεις των καθηγητών και του Δημάρχου Αίγινας.

www.aeginaportal.gr/politismos/ekdiloseis/17285-o-pyrgos-tou-markellou-mia-alli-optiki-oi-foitites-tou-tei-athinas-proteinoun-tropous-epanaxrisis-tou-istorikoy-ktiriou.html